BIOFOOD DIERVOEDING B.V.

BIOFOOD®, onderdeel van BF®Petfood, is het eerste Petfood bedrijf in in de BeNeLux van biologisch diervoeding voor hond en kat met recyclebare verpakkingen.

OVER ONS

BIOFOOD®, onderdeel van BF®Petfood, is het eerste Petfood bedrijf in de BeNeLux van biologisch diervoeding voor hond en kat met recyclebare verpakkingen.

- Nederlandse topkwaliteit, biologische petfood producten, recyclebare verpakkingen, duurzaam, lokale productie en een kleine ecologische voetprint. -

Bij de start van het Friese familie bedrijf op 27 september 1989, werd door de toenmalige directeur Wiebe Bijlsma ingezet op natuurlijke ingrediënten, met als grondslag 'respect voor dier, mens en milieu'.
Dit was een vooruitziende blik. Steeds meer mensen met een hond en/of kat kiezen vanwege een groeiende bewustwording voor dier en milieu en een goede prijs-kwaliteitverhouding voor natuurlijke en biologische producten.

Naast hoogwaardige biologische kwaliteitsvoeding hebben we onder de merknaam BF®Petfood onze eigen natuurlijke, smaakvolle en complete en aanvullende voeding, verzorgingsartikelen, waaronder vetten, supplementen, snacks en tabletten maar ook natuurkruiden en kauwkluiven. Het pure vlees dat wordt gebruikt in onze natuurlijke en biologische producten zijn afkomstig uit precies dezelfde voedselketen als het vlees dat wordt aangewend voor menselijke consumptie.

BIOFOOD Diervoeding BV was in de jaren 90 reeds Skal gecertificeerd. Sinds 2019 zijn we inzake de biologische productie officieel en wederom biologische gecertificeerd. BIOFOOD gebruikt biologische grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde honden- en kattenvoeding en maakt daarbij tevens gebruik van het GROEN-garantie label. De kwaliteit en de natuurzuiverheid worden hierdoor gewaarborgd.

Uniek zijn de nieuwe duurzame “no waste” verpakkingen, plastic, karton en blik. Deze zijn van gerecycled mono materiaal wat recyclebaar is. Hiermee is BIOFOOD het eerste petfood bedrijf in Nederland en in de BeNeLux van natuurlijke en biologisch diervoeding met recyclebare verpakkingen.

Het GROEN-garantie label waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct, zonder chemische toevoegingen.

Historie

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij een van de grootste Petfood fabrikanten van Nederland stond de heer Wiebe Bijlsma, natuurmens en geboren en getogen in Friesland, aan de wieg van de oprichting van BIOFOOD. Vele jaren heeft de heer Bijlsma het productieproces van honden- en kattenvoeding nauwkeurig kunnen volgen en geconstateerd dat vele problemen, zoals jeuk, ongezonde huid en vacht, ontlasting eten e.d., bij zowel hond als kat bleven terugkeren. Daarnaast strookte zijn opvatting en idee over goed en gezond voer ("voer op natuurbasis") niet met het "commerciële" voer wat geproduceerd werd en wordt. Men zag echter geen toekomst in "natuurvoeding".

Toen de heer Bijlsma de kans kreeg om in 1989 voor zichzelf te beginnen was de ontwikkeling en productie van natuurlijke hoinden- en kattenvoeding met natuurlijke grondstoffen zoals natuurkruiden, vitaminen en mineralen, kwaliteitsvlees, natuurlijke goedhouders (vitamine E, rozemarijnextract) en zonder synthetische conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, een feit. Vervolgens werden naast 100% natuurlijke grondstoffen ook gecertificeerde biologische grondstoffen ingezet. Sinds enige tijd zijn alle producten met de geel-groene merknaam BIOFOOD biologisch.

Producten, ontwikkeling en advies

De biologische producten van BIOFOOD voor hond en kat beschikken over een smaakvolle en constante kwaliteit, vanwege de interne en externe kwaliteitscontroles. Naast strenge controle en verbetering van huidige producten, blijven we ook nieuwe en gezonde en smaakvolle biologische producten ontwikkelen voor hond en kat.

Biologische grondstoffen, de juiste leveranciers, goede informatie, betaalbaarheid en de vele positieve reacties, resultaten en kwaliteit zorgen er voor dat geheel Nederland kennis maakt met natuurlijke, gezonde en smaakvolle producten van BIOFOOD. Daarnaast is BIOFOOD zich langzaam maar zeker aan het uitbreiden in Europa.

TIP: U kunt ons gerust mailen via onze contact pagina of bellen (0512-541920) indien u een vraag heeft of als u informatie wilt ontvangen.

BIOFOOD verleent haar deskundig advies graag aan dierenspeciaalzaken, kennels, fokkers, catteries en natuurlijk aan u als consument. Voor meer informatie en/of proefmonsters voer kunt u ons altijd bellen via 0512-541920 of mailen info@biofooddiervoeding.nl

BIOFOOD, (bio)logisch het beste.

BIOFOOD DIERVOEDING BV.
Postbus 151
9200 AD Drachten
Tel.: 0512-541920
Fax: 0512-541928
info@biofooddiervoeding.nl
www.biofood.nl